بهینه سازی سایت

آموزش بهینه‌سازی سرعت سایت با 14 روش فوری و حرفه‌ای

در اینجا بر آنیم تا روش‌هایی را معرفی کنیم که با پیاده‌سازی آنها می‌توانید سرعت سایت خود را به طور قابل توجهی افزایش دهید. چندین روش برای بهینه‌سازی سرعت سایت وجود دارد، اما ما بهترین و کاربردی‌ترین را به شما معرفی خواهیم کرد:

1.استفاده از هاست پرسرعت برای افزایش سرعت سایت

اولین و مهمترین عامل در افزایش سرعت سایت، انتخاب یک هاست پرسرعت است. هاست قادر است تأثیر بسیار زیادی بر کاهش یا افزایش سرعت سایت داشته باشد و متأسفانه بسیاری از متخصصین سئو درباره این مسئله آگاهی کافی ندارند. در خرید هاست، بهتر است در اولین فرصت از هاست‌های اشتراکی کناره گیری کنیم، زیرا در این نوع هاست‌ها چندین سایت روی یک سرور مشترک قرار دارند و استفاده آنها از منابع مشترک باعث کاهش سرعت سایت ما می‌شود.
تیم توسعه و طراحی سایت باینری بادیز

2. فعال کردن LAZY LOAD یا لود تنبل سایت

در حالت معمول، وقتی وارد یک صفحه می‌شویم، مرورگر شروع به دانلود تمام المان‌ها و تصاویر سایت می‌کند. این فرآیند به دلیل وجود هزاران کد و تصویر، ممکن است بیش از 5 ثانیه طول بکشد و این موضوع می‌تواند باعث خستگی کاربر و افزایش نرخ پرش سایت شود. استفاده از تکنیک “لود تنبل” یا “Lazy Load” به مرورگر این امکان را می‌دهد که پس از ورود به سایت، فقط بخش‌های قابل مشاهده صفحه را دانلود کند و همزمان با اسکرول کاربر، به طور تدریجی قسمت‌های پایین‌تر را بارگیری کند.

3.بهینه‌سازی قالب سایت خود

بهبود قالب سایت، یکی از عوامل بهبود سرعت سایت است. در طراحی قالب‌ها، عوامل مختلفی وجود دارند که ممکن است باعث کاهش سرعت سایت شوند، از جمله کدهای قدیمی و غیر استاندارد، استفاده بیش از حد از کدهای کامنت، افراط در استفاده از کدهای JavaScript، تصاویر بزرگ و استفاده از کدهای CSS به صورت داخلی (inline). این عوامل در قالب‌های سفارشی قابل تغییر هستند، اما در قالب‌های آماده به هیچ وجه قابل تغییر نیستند و باید قالب سایت را جایگزین کنید.

4.بهینه‌سازی حجم تصاویر سایت

شاید باورتون نشه، اما کاهش اندازه تصاویر سایت به طرز قابل توجهی به افزایش سرعت سایت کمک میکنه. تصاویر بزرگ باعث بارگذاری آهسته و پرکردن حافظه نهان مرورگر میشن و مانع بهینه سازی سرعت سایت میشن. برای این کار باید ابعاد تصاویر صفحات مختلف سایت رو بدونیم و تصاویر رو با ابعاد مناسب طراحی کنیم. همچنین در نرم افزار فتوشاپ، حجم تصاویر رو به حداقل ممکن کاهش بدیم.

5.بهینه‌سازی صفحه اصلی سایت

صفحه اصلی سایت، که پربازدیدترین صفحه است، بسیار حائز اهمیت است. بنابراین، سرعت بارگذاری آن بیشتر از هر صفحه دیگری اهمیت دارد. از ساختار تا تصاویر و المان‌ها، این صفحه باید بهینه شده باشد. بهینه‌سازی هدر، فوتر و نوار کناری (سایدبار) سایت از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. همچنین، آیکون‌های مربوط به بخش‌های مختلف سایت نیز باید از نظر عوامل کاهش سرعت سایت بهینه شوند.

6.استفاده از کش مرورگر (cache)

مرورگرها اطلاعات بسیاری مانند تصاویر، فایل‌های جاوا اسکریپت و… را در حافظه ذخیره می‌کنند تا در مراجعات بعدی بازدید کننده، نیازی به بارگیری مجدد کل صفحه نداشته باشند. استفاده از کش سایت، سرعت بارگذاری صفحات را افزایش می‌دهد و به بهبود تجربه کاربری کمک می‌کند. برای مدیریت کش سایت در سایت‌های وردپرسی، می‌توانیم از افزونه‌های معتبری مانند “wp-super-cash” یا “w3-total-cash” استفاده کنیم.

7.استفاده از CDN یا شبکه توزیع محتوا

CDN یا شبکه توزیع محتوا، یک مجموعه از سرورهایی است که در نقاط مختلف جهان قرار دارند و وظیفه آنها ذخیره نسخه‌ای از وبسایت ما برای کاربران است. به این صورت که وقتی کاربر قصد دسترسی به وبسایت ما را دارد، سرور نزدیکترین به او، اطلاعات را به او ارسال می‌کند. استفاده از CDN برای وبسایت‌هایی که میزبانی آنها در خارج از کشور است، بسیار کارآمد است، زیرا به افزایش سرعت وبسایت کمک می‌کند.

8.شناسایی و حذف صفحات 404

صفحات 404 با ایجاد ریکوئست‌های اضافی، باعث کاهش قابل توجه سرعت وبسایت می‌شوند. ابزارهای مختلفی برای شناسایی این صفحات وجود دارد و بهترین و سریع‌ترین آنها Website Auditor می‌باشد. پس از شناسایی این صفحات، با استفاده از افزونه‌های ریدایرکت 301، آن‌ها را به صفحه مرتبط‌ترین در سایت هدایت می‌کنیم.

9.حذف افزونه‌های اضافی در سایت‌های وردپرسی

افزونه‌ها بهترین و کاربردی‌ترین ابزارهایی هستند که برای بهبود مدیریت سایت‌های وردپرسی طراحی شده‌اند. اما نصب بیش از حد این افزونه‌ها، به دلیل بروزرسانی مکرر آنها، باعث کاهش سرعت سایت می‌شود. همچنین، این افزونه‌ها با استفاده از کدهای پیچیده‌ای ساخته شده‌اند که افزایش تعداد آن‌ها می‌تواند تأثیر منفی بر سرعت وبسایت داشته باشد.

10.حذف اسلایدرهای غیر ضروری سایت

اسلایدرها  به زیبایی و جذابیت صفحه اصلی و صفحات داخلی سایت کمک می‌کنند. اما این عناصر جذاب همچنین باعث کاهش سرعت سایت می‌شوند. اسلایدرها از تصاویر با کیفیت و حجم بالا تشکیل شده‌اند که این ساختار، بارگذاری صفحات سایت ما را به طرز قابل ملاحظه‌ای کند می‌کند.

11.بروز رسانی php سایت

در سایت‌های وردپرسی، علاوه بر بروزرسانی هسته و افزونه‌ها که به‌صورت اتوماتیک انجام می‌شود، گاهی اوقات لازم است نسخه php سایت را از طریق پنل هاست به‌روز رسانی کنیم. نسخه جدید php می‌تواند تأثیرات بسیار خوبی در بهینه‌سازی سرعت سایت ما داشته باشد. بنابراین بهتر است به این نکته ویژه توجه کنیم.

12. ماژول Google PageSpeed را در سایت فعال کنیم

قسمت زیادی از حجم هر صفحه را کدهای css، html و js تشکیل می‌دهند. بهینه‌سازی این کدها می‌تواند سرعت سایت را تا حد قابل توجهی بیشتر کند. ابزار پیشنهادی گوگل برای فشرده سازی این کدها، CSSNano و UglifyJS هستند.

13. فشرده‌سازی فایل‌های css، JavaScript و HTML را جدی بگیریم

بخش عمده‌ای از حجم هر صفحه به کدهای CSS، HTML و JS اختصاص دارد. بهینه‌سازی این کدها می‌تواند سرعت سایت را به طور قابل توجهی افزایش دهد. برای فشرده‌سازی این کدها، ابزارهای CSSNano و UglifyJS به شما پیشنهاد می‌شود.

14. فونت‌های گوگل را حذف کنیم

حذف فونت‌های گوگل یکی از فاکتورهایی است که می‌تواند بهبود سرعت بارگذاری سایت را بهبود بخشد. در واقع، استفاده از قطعه کد فونت‌های گوگل در سایت‌های فارسی بی‌فایده است و تنها منجر به افزایش تعداد درخواست‌ها می‌شود. بنابراین، بهتر است که این کد را حذف کرده و با این کار به افزایش سرعت سایت خود کمک کنیم.

 

معرفی 2 ابزار کاربردی برای تست سرعت سایت!

برای بررسی اینکه آیا سایت ما نیاز به بهینه‌سازی سرعت دارد یا نه، بهتر است از ابزارهای مختلف کمک بگیریم. این ابزارها قادرند سرعت بارگذاری صفحات مختلف سایت را ارزیابی کنند و به ما بگویند که دقیقاً مشکل سرعت سایت در کجاست. در ادامه با این ابزارها آشنا می‌شویم:

ابزار Google Page Speed

این ابزار یکی از محصولات رایگان ارائه شده توسط گوگل است که در حال حاضر فقط با استفاده از فیلترشکن قابل دسترسی است. این ابزار بر اساس Lighthouse فعالیت می‌کند و با استفاده از داده‌های میدانی (Field Data) به ما در ارزیابی سایت کمک می‌کند. این داده‌ها توسط گزارش تجربه کاربری کروم جمع‌آوری می‌شوند و ما می‌توانیم عملکرد صفحه مورد نظرمان را بر اساس نظرات و تجربه‌ی کاربران مشاهده کنیم.

ابزار GTMetrix

GTmetrix یکی از ابزارهای معروف برای اندازه‌گیری سرعت لحظه‌ای سایت است. این ابزار گزارش‌های مهمی از جمله سرعت بارگیری صفحات، مقادیر فاکتورهای اصلی وب برای سرعت، امتیاز YSlow، تصویر واحد و همچنین گزارش بصری از داده‌های تاریخی صفحات مورد بررسی را به‌طور کاملاً رایگان ارائه می‌دهد.

افزونه‌های گوگل کروم برای تست سرعت سایت

گوگل کروم چند افزونه رایگان برای تست سرعت سایت ارائه داده است. در ادامه، نام آن‌ها را لیست می‌کنیم تا بتوانید آن‌ها را از بخش Extension گوگل کروم دریافت کنید:

1. Page Load Time
2. Telemetry Page Speed Monitor
3. Performance-Analyser
4. LoadFocus Load Testing

معرفی بهترین افزونه‌های بهینه‌سازی سرعت سایت‌های وردپرسی

یکی از بخش‌های کلیدی این مقاله، آموزش بهینه‌سازی سرعت سایت است که شامل شناسایی و معرفی افزونه‌هایی است که با نصب آن‌ها در پنل وردپرس، سرعت این سایت‌ها را به صورت اتوماتیک بهبود می‌بخشند. در ادامه، این افزونه‌ها را به شما معرفی می‌کنیم:

  •  WP Rocket
  •  W3 Total Cache
  •  Smush
  •  Autoptimize
  •  Imagify
  •  WP Super Minify

با نصب و استفاده از این افزونه‌ها، سرعت سایت خود را به حداکثر برسانید و تجربه بهتری برای کاربران خود ایجاد کنید.

افزونه راکت (WP Rocket)

افزونه Rocket بهترین ابزار افزایش سرعت سایت‌های وردپرسی است! این افزونه تنها با خرید یک نسخه، می‌تواند به طور خودکار چندین اقدام مهم جهت بهبود سرعت سایت را انجام دهد. در ادامه با ویژگی‌ها و کاربردهای برجسته این افزونه آشنا می‌شوید:

  •  فشرده سازی کدها: CSS، JavaScript و HTML
  •  حالت لیزی لود یا لود تنبل را فعال کنید
  •  قابلیت جی‌زیپ سایت را فعال سازید
  •  پشتیبانی از کش مرورگرها
  •  کنترل بارگیری کدهای JS
  • بهینه‌سازی فونت‌های گوگل

با استفاده از این افزونه قدرتمند، سایت خود را بهترین عملکرد را در حالت سریعتر و بهینه‌تر برای کاربران خود ارائه دهید.

افزونه wp-optimize

افزونه WP Optimize دومین ابزار بهینه‌سازی سرعت برای سایت‌های وردپرسی است! این افزونه با بهینه‌سازی دیتابیس سایت، به افزایش سرعت بارگیری صفحات کمک می‌کند. WP Optimize تمام کامنت‌های اسپم، موارد حذف شده و عوامل اضافی دیتابیس را پاکسازی می‌کند و سایت را بهبود می‌بخشد.

البته علاوه بر این دو افزونه محبوب، افزونه‌های دیگری نیز وجود دارند که تنها نام آنها را ذکر می‌کنیم:

  1.  W3 Total Cache: بهینه‌سازی کش سایت
  2.  Smush It: بهینه‌سازی حجم و اندازه تصاویر سایت
  3. Autoptimize: بهینه‌سازی تعداد درخواست‌های سرور
  4. A3 Lazy Load: فعالسازی قابلیت لیزی لود یا لود تنبل

با استفاده از این افزونه‌های مفید، سرعت سایت خود را به حداکثر برسانید و تجربه بهتری برای کاربران خود فراهم کنید.

بهینه‌سازی سرعت سایت در نسخه دسکتاپ بهتر است یا نسخه موبایل؟

همان‌طور که در ابتدای مطلب اشاره کردیم, سرعت سایت برای تجربه کاربری بسیار حائز اهمیت است. صفحاتی که به طور کند بارگذاری می‌شوند، نرخ پرش بالایی دارند و باعث فرار کاربران می‌شوند. این صفحات حتی نرخ تبدیل سایت را نیز تحت تأثیر قرار می‌دهند، زیرا کاربران صبر کردن را ترجیح نمی‌دهند.

بر اساس آماری که توسط گوگل منتشر شده است، بیش از 55? کاربران از دستگاه‌های موبایل برای جستجوی اینترنتی استفاده می‌کنند و در برخی حوزه‌ها این عدد به نزدیکی 80? می‌رسد! این تغییر در رفتار کاربران و تمایل آنها به جستجوی موبایلی، باعث اجرای الگوریتم موبایل فرست ایندکس توسط گوگل شد. این اقدام باعث می‌شود کاربران موبایل نیز از جستجو در وب لذت ببرند و با سایت‌های غیرقابل پاسخگوئی و کند تعامل کمتری داشته باشند. بنابراین، برای بهبود رتبه سایت خود، باید بهینه‌سازی سرعت نسخه موبایل را نیز جدی بگیریم.
جها مطالعه ادامه مطالب و مقالات مرتبط روی لینک کلیک کنید.