سئو

سئو چیست؟

سئو یا بهینه‌ سازی موتورهای جستجو، مجموعه روش‌ ها و تکنیک‌ هایی است که به منظور افزایش برجستگی یک وب‌سایت در نتایج جستجوی موتورهای جستجو مانند گوگل، بینگ و یاهو استفاده می‌شود.

پخش‌کننده صوت

سئو آن پیج (On-page SEO) یا سئوی داخلی

سئو داخلی یا بهینه سازی داخلی وبسایت، مجموعه اقداماتی است که به منظور بهبود رتبه و رتبه بندی وبسایت در موتورهای جستجو انجام می‌شود.

این اقدامات شامل بهینه سازی محتوا، ساختار وبسایت، استفاده از تگ‌ های HTML و عناصر دیگر مرتبط با سئو مانند عنوان صفحه، توضیحات متا و کلمات کلیدی است. با استفاده از سئو داخلی، وبسایت بهبودی در قابلیت خوانا و قابل یافتن بودن برای موتورها ی جستجو می‌یابد و بنابراین احتمال بالاتری برای نمایش در صفحات نتایج جستجو و گردش کار موتورهای جستجو دارد. همچنین، سئو داخلی می‌تواند به بهبود تجربه کاربری وبسایت و افزایش ترافیک آن نیز کمک کند.

سئو آف پیج (Off-page SEO) یا سئوی خارجی

سئو خارجی یا همچنین سئو جهانی به مجموعه ای از روش های بهینه سازی وبسایت برای بهبود رتبه و نمایش آن در موتورهای جستجوی خارجی اطلاق می شود.یعنی بهبود رتبه و نمایش سایت در موتورهای جستجو متعلق به کشورهای دیگر به علاوه همچنین الگوریتم های محلی برای هر کشوری.

این بخش از سئو اهمیت زیادی در جذب بازدید کنندگان خارجی و افزایش بازار فروش برای کسب و کارهایی که به صورت بین المللی فعالیت می کنند.

برای انجام سئو خارجی می بایستی از روش هایی مانند ساخت لینک های خارجی، بهینه سازی کلمات کلیدی با توجه به جستجو های خارجی، ارتقا سرعت وبسایت و سـئو دیگر برای بهبود رتبه سایت در موتورهای جستجو استفاده کنید.

همچنین برنامه ریزی مناسب برای تولید محتوای جذاب و کیفیت بالا برای جذب بازدیدکنندگان خارجی نیز اهمیت دارد.

سئو تکنیکال (Technical SEO)

سئو تکنیکال یا سئو فنی، یک زیر شاخه از سئـو آن پیج است که به مجموعه اقداماتی گفته می شود که فرایند خزش و ایندکس صفحات سایت توسط گوگل را ساده می کنند. ساخت نقشه سایت، افزایش سرعت سایت، بهینه سازی فایل ربات و سازگاری با موبایل، برخی از الزامات اولیه در سئـو تکنیکال هستند. این بخش از سئـو به محتوا ارتباطی ندارد و به بهینه سازی و بهبود زیر ساخت وب سایت می پردازد.

سئوسئو

سئوی کلاه سفید و سئوی کلاه سیاه

اصطلاحات “سئو کلاه سفید” و “سئو کلاه سیاه”، از تقابل قهرمانان و شروران در فیلم‌ های وسترن الهام گرفته شده‌اند. “سئـو کلاه سفید” به تکنیک‌های قانونی سـئو و مطابق با دستور العمل‌ های گوگل برای بهینه‌ سازی وبسایت اشاره دارد.

از طرفی، “سئو کلاه سیاه” به روش‌ های غیر قانونی سـئو اشاره دارد. استفاده از ترفند های سئـو کلاه سیاه ممکن است در کوتاه مدت باعث بهبود رتبه وبسایت در گوگل شود، اما در بلندمدت می‌تواند به جریمه، کاهش ناگهانی رتبه و حتی حذف کلیه صفحات وبسایت از نتایج گوگل منتهی شود. به عنوان مثال، خرید لینک‌های بزرگ از وبسایت‌های دیگر جهت بهبود سئوی خارجی و دستکاری رتبه در گوگل، علی‌رغم مخالفت گوگل، ممکن است باعث جریمه شدن وبسایت شود.

مهمترین مراحل سئو سایت چیست؟

سئو یا بهینه‌سازی سایت برای موتورهای جستجو، یک چالش است که برای رسیدن به موفقیت در آن باید چند مرحله طولانی، پیچیده و مداوم را طی کرد. وجود روش‌ها و تکنیک‌های مختلف برای بهبود رتبه‌بندی در نتایج جستجوی گوگل امری معمول است، اما به منظور انجام این فرآیند بهینه باید به صورت صحیح و با هدف واضحی اجرا شوند. برای رسیدن به موفقیت در سـئو هر وبسایت، باید از سه بالابر اصلی استفاده کرد. این سه بالابر عبارتند از:

  1. سئو تکنیکال

    پیش از شروع فعالیت های مرتبط با بازاریابی محتوا، احتیاج به یک بستر قدرتمند و یک سایت استاندارد داریم. این شامل استانداردسازی کدنویسی سایت، رعایت اصول سـئو در طراحی تجربه کاربری، استفاده از نشانه گذاری استاندارد (Schema) برای بهتر درک ربات ها از محتوای صفحه، بهینه سازی سرعت سایت و حاشیه نمایش در دستگاه های همراه و موارد مشابه است. بر این اساس این تکنیک را سـئو تکنیکال نام می دهیم.

  2. بازار یابی محتوا

    بدون محتوا، دستیابی به موفقیت در سئو تقریباً غیرممکن است؛ اما ما در اینجا به محتوای متنی محدود نمی‌شویم. همچنین، تصاویر، ویدیوها، صداها و حتی ابزارهایی که در وبسایت خود ارائه می‌دهیم. تأثیرگذاری بر رضایت کاربران و پردازش الگوریتم گوگل درباره کیفیت محتوای ما دارند. بازاریابی محتوا شامل فعالیت‌هایی مانند شناسایی واژگان کلیدی باارزش، تجزیه و تحلیل رقبا، ایجاد استراتژی محتوا، تولید محتوای باارزش، برچسب‌گذاری و دسته‌بندی مطالب، ایجاد لینک داخلی و … می‌تواند بخش مهمی از فرآیند بازاریابی محتوا باشد.

  3. لینک سازی هدفمند

    SEO Off-page به فعالیت‌هایی اطلاق می‌شود که خارج از سایت ما انجام می‌شود و تاثیر مستقیمی بر رتبه و جایگاه سایت ما خواهد داشت. این فعالیت‌ها شامل فعالیت مستمر و هدفمند در شبکه‌های اجتماعی، حضور در فروم‌های تخصصی، دریافت بک لینک از سایت‌های معتبر و مرتبط، خرید رپورتاژ آگهی از رسانه‌های پرمخاطب و … است.
    با این حال، در حوزه‌هایی که با سلامت جسمی و روانی، اقتصاد، سرمایه‌گذاری، حقوق و قضاوت، قوانین مدنی و در کل سرنوشت یک انسان (Your Money Your Life) سروکار دارند، تنها ارائه محتوای با کیفیت و سئو تکنیکال کافی نیست.
    در اینجا عامل دیگری به نام اعتبار، تخصص و اعتماد (E-A-T) نیز اهمیت دارد. به عبارت دیگر، اهمیت این میزاند که محتوا توسط چه شخصی منتشر شده است و کیفیت آن مهم‌تر از ارائه آن است.
    در سایر حوزه‌ها مانند شرکت‌های خدماتی، فروشگاه‌های آنلاین یا مجلات خبری و سرگرمی، تمرکز بر ارائه محتوای با کیفیت بر روی بستری استاندارد می‌تواند سایت ما را به صفحه اول نتایج گوگل برساند. اما برای کسب رتبه 1 و رقابت با سایت‌هایی که قدمت بیشتری دارند، نیازمند ایجاد لینک‌های خارجی برای سایت خود هستیم.

جهت مطالعه ادامه مطالب روی لینک کلیک کنید.