بررسی و رفع ارور 503 service unavailable از سمت سرور:
بررسی و رفع ارور 503 service unavailable از سمت سرور:
نوشته شده توسط تیم طراحی و توسعه سایت باینری بادیز
اگر با روشهای مرحله قبلی، این مشکل برطرف نشد، حالا باید روشهای سمت سرور بررسی شوند. در این قسمت، اگر شما مدیر سرور هستید، میتوانید آیتمهای زیر را بررسی کنید؛ و اگر کاربر عادی هستید، میتوانید با مدیر سایت در تماس باشید؛ و اگر مدیر سایت هستید، میتوانید با مدیر سرور یا پشتیبانی هاستینگ خود وارد ارتباط شوید.
ریستارت کردن سرور
با ریستارت کردن سرور، اگر مشکل از سمت سرور باشد، برای چند ثانیه برطرف خواهد شد. اگر چنین اتفاقی افتاد، میتوانیم نتیجه گیری کنیم که ترافیک زیادی بر روی سرور فعال است و بهترین راه حل برای چنین مشکلی، استفاده از سرور اختصاصی برای میزبانی سایت میباشد.
Down شدن سرور میزبان
اگر سرور به هر دلیلی خاموش شده باشد، این خطا در زمان دسترسی به سایت رخ میدهد. ابتدا باید مطمئن شویم که سرور میزبان سایت خاموش است، یا سرور روشن بوده و مشکل فنی پیدا کرده است.
ناسازگاری افزونهها
در سایتهایی که از سیستمهای مدیریت محتوا مثل وردپرس استفاده میکنند، ممکن است بر اثر یک افزونه ناسازگار این خطا نمایان شود. برای مثال، ممکن است عملکرد دو افزونه با هم باعث ایجاد اختلال شده باشد.

غیر فعال کردن افزونه ها
در این حالت باید تلاش کنیم، افزونههای نصب شده و فعال روی سایت را غیرفعال کنیم تا ببینیم خطا برطرف میشود یا نه؟ برای غیرفعال کردن افزونهها میتوانیم از دو روش استفاده کنیم:
1. اولاً، با استفاده از سرویس FTP، به هاست متصل میشویم. برای این کار، میتوانیم از نرمافزارهایی مانند Cute FTP یا FileZilla به هاست متصل شویم.
2. پس از برقراری ارتباط از طریق FTP، از طریق پوشهای که حاوی فایلهای سایت است (معمولاً public_html)، وارد پوشه wp-content میشویم. در این قسمت، پوشهای به نام plugins قرار دارد که مکان نصب افزونههاست.
3. سپس، یکییکی، نام پوشه هر افزونه را تغییر میدهیم و سایت را رفرش میکنیم. اگر سایت باز شد، به این معنی است که مشکل از این افزونه بوده و اگر سایت همچنان خطای 503 را نشان میدهد، به افزونههای بعدی میرویم.
پلاگین ها
- یک روش دیگر برای این کار، ورود مستقیم به کنترل پنل مدیریت هاست و رفتن به قسمت مدیریت فایل ها یا File Manager است. در این قسمت نیز مشابه روش اول، باید وارد پوشه پلاگینها شویم و یکییکی نام پلاگینها را تغییر دهیم و سایت را بررسی کنیم.
- اگر پلاگینی باعث بروز این مشکل شده بود، کافیست آن را غیرفعال کرده و با پلاگین دیگری جایگزین کنیم.
- قالب وردپرس سایت نیز یکی دیگر از مواردی است که ممکن است باعث بروز خطای 503 شود. برای بررسی این موضوع، میتوانیم یکی از قالبهای پیشفرض وردپرس را موقتی فعال کنیم و سپس سایت را بررسی کنیم. اگر سایت باز شد، به این معنی است که قالب مشکل ایجاد کرده است.
- وجود برخی از CDNها نیز ممکن است عامل بروز این خطا باشد. برای اطمینان، میتوانیم سرویس CDN را موقتاً غیرفعال کنیم و وضعیت سایت را بررسی کنیم. همچنین، تنظیمات فایروال سرور نیز باید بررسی شود، زیرا آنها ممکن است دسترسیهای CDN را به عنوان حملات مشخص کنند و عملکرد CDN را مختل کنند.
در صورتی که همه شش مرحله فوق را طی کرده و نتیجهای بدست نیاورید، لازم است با پشتیبانی هاستینگ خود تماس بگیرید.
جهت مطالعه مطالب بیشتر روی لینک کلیک کنید.