سفارش تبلیغ
صبا ویژن

اهمیت بهینه سازی سرعت سایت

اهمیت بهینه‌ سازی سرعت سایت

شاید اولین سؤالی که برایتان مطرح شود، این موضوع باشد که بهینه‌سازی سرعت سایت چه اهمیتی دارد؟  در پاسخ باید بگوییم که، تحقیقات نشان می‌دهد یک کاربر فقط بین 0.3 تا 3 ثانیه منتظر می‌ماند تا یک سایت برای او باز شود.  اگر لود شدن سایت ما برای نمایش اطلاعات بیشتر از این زمان مهم طول بکشد، کاربر تمرکز خود را از دست می‌دهد و احتمالاً پنجره مرورگر را می‌بندد!

سایت‌هایی که سرعت بارگذاری بیشتری دارند، نرخ پرش پایین‌تر,  نرخ تبدیل بالاتر,  و رتبه‌بندی بهتری در نتایج جستجوی ارگانیک خواهند داشت و از آن مهم‌تر تجربه کاربری بهتری به مخاطبان ارائه خواهند کرد.  سایت‌های کُند,  رسماً هزینه‌های سئو و نگهداری سایت را به هدر می‌دهند و به برند ما آسیب می‌زنند.  از سوی دیگر، بارگذاری سریع‌تر صفحات سایت ما تأثیر مثبتی بر ترافیک, حفظ کاربران و فروش بهتر خواهد داشت.  در ادامه به ‌طور مفصل آثار سرعت سایت در سئو را بررسی می‌کنیم.

اهمیت بهینه‌سازی سرعت سایت در سئوی تکنیکال

گوگل بارها اعلام کرده که سرعت سایت‌ها یکی از فاکتور های مهم رتبه بندی آنهاست، چون مستقیماً با تجربه کاربران در استفاده از سایت مرتبط است. دقیقاً به همین دلیل گوگل در سال 2018 الگوریتم Mobile First Index را رونمایی کرد. با رونمایی از این الگوریتم، سایت‌ ها علاوه بر نسخه وب، باید برای افزایش سرعت نسخه موبایلی خود هم اقدام می‌کردند. ولی موضوع فقط به اینجا ختم نمی‌شود، بهینه‌سازی سرعت سایت از دو بُعد روی سئوی تکنیکال تاثیرگذار است:

1. بهینه‌سازی سرعت سایت و بهبود تجربه کاربری یا UX

افزایش سرعت سایت منجر به بهبود تجربه کاربری می‌شود. اگر سرعت بارگذاری سایت ما افزایش یابد، کاربران برای مدت زمان بیشتری در سایت می‌مانند و این امر برای گوگل بسیار قابل قدردانی است! بهبود تجربه جستجوی کاربران، هدف اصلی و حیاتی گوگل است. به همین دلیل، الگوریتم موبایل فرست را اجرا کرده تا سایت‌هایی که علاوه بر افزایش سرعت نسخه دسکتاپ خود، بر روی بهبود نسخه موبایلی سایت نیز تمرکز کنند و تجربه کاربرانی که از موبایل برای جستجو در گوگل استفاده می‌کنند را بهبود بخشند.

2. بهینه‌سازی سرعت سایت و افزایش نرخ تبدیل

سایت‌هایی که دارای سرعت کند هستند، نرخ تبدیل‌هایشان را کاهش می‌دهند. شاید نرخ تبدیل به طور مستقیم با سئو ارتباطی نداشته باشد، اما آمار گوگل نشان می‌دهد که 47% از بازدیدکنندگان ترجیح می‌دهند که سایت‌ها در زیر 2 ثانیه بارگذاری شوند. آیا به عقیده شما تغییر کرده است؟

بر اساس این آمار، 40% از کاربران اگر صفحه در 3 ثانیه باز نشود، آن را ترک می‌کنند. به این معنی است که اگر زمان بارگذاری سایت ما بیش از سه ثانیه طول بکشد، تقریباً نیمی از بازدیدکنندگان خود را قبل از ورود به سایت از دست می‌دهیم. این تنها خودش نهضتی از نظر نرخ تبدیل بالقوه است، زیرا بعد از چنین تجربه‌ای، آن‌ها احتمالاً به سایت ما بازنخواهند گشت.

بهینه‌سازی سرعت سایت

با فاکتورهای Core Web Vitals بهینه‌سازی سرعت سایت را کشف کنید!

حالا که ما درک کردیم که بهینه‌سازی سرعت سایت در سئو چقدر مهم است، همین حالا نوبت آن است که با فاکتورهای هسته حیاتی گوگل برای ارزیابی سرعت سایت آشنا شویم. Core Web Vitals مجموعه‌ای از معیارها است که گوگل در سال 2021 برای ارزیابی جنبه‌های اصلی تجربه کاربری مرتبط با بارگذاری سایت معرفی کرده است. این فاکتورها دربرگیرنده:

  • Largest Contentful Paint (LCP): زمانی که محتوای اصلی صفحه به طور کامل بارگذاری می‌شود.
  • First Input Delay (FID): زمانی که کاربرگرامی اولین بار با صفحه در تعامل می‌رود.
  • Cumulative Layout Shift (CLS): انتقال ظاهری ناخواسته المان‌های صفحه در طول بارگذاری آن.

با بهبود و بهینه‌سازی این فاکتورها، تجربه کاربری و سئوی سایت خود را بهبود دهید!

Lcp (Largest Contentful Paint)

اهمیت اول و اصلی در Core Web Vitals با مقدار LCP سایت مشخص می‌شود. LCP نشان می‌دهد که چقدر طول می‌کشد تا اطلاعات بزرگترین بخش صفحه به کاربران نمایش داده شود. از LCP برای اندازه‌گیری زمان کامل بارگذاری عنصر اصلی محتوا در یک صفحه استفاده می‌شود.

Cls (Cumulative Layout Shift)

CLS یعنی چی؟  این معیار مهم و متمرکز بر تجربه کاربری است که پایداری تصویری سایت را ارزیابی می‌کند. CLS تغییرات ناگهانی در چیدمان سایت، به عبارتی “پرش”، در زمان بارگذاری را اندازه‌گیری می‌کند. هر چه مقدار CLS کمتر باشد، تجربه کاربری سایت بهبود می‌یابد.

Ttfb (Time To First Byte)

TTFB چیست؟ به بازه زمانی گفته می‌شود که مرورگر به سرور وصل می‌شود. این معیار، زمان دقیق بین اولین اتصال به سرور و بارگیری محتوای سایت را اندازه‌گیری می‌کند. هر چقدر این عدد بیشتر باشد، یعنی مدت زمانی زیادی طول کشید تا سایت برای کاربر نمایش داده شود.

جهت مطالعه ادامه مطالب روی لینک کلیک کنید.